De diëtisten

Tjitske van Dijk

Geboren in 1976, opgegroeid in een dorp in Groningen, ben ik sinds 2000 woonachtig in Doetinchem. Vanaf 1 augustus 2005 ben ik als zelfstandig diëtist werkzaam in mijn praktijk “Van Dijk Voedingsadvies”.

In juli 2000 heb ik de 4 - jarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek, afgerond. Daarna heb ik 5 jaar in het bedrijfsleven gewerkt, o.a. in de dieetvoeding voor dieren. Toen zich de kans voordeed, ben ik met mijn eigen praktijk voor voedings- en dieetadviezen begonnen: Van Dijk Voedingsadvies! Het werken met mensen is namelijk erg leuk en elke keer weer anders!

Wat mensen beweegt om dingen in hun leven te veranderen, is iets waar je nooit op uitgekeken raakt en is van groot belang om voeding en leefstijl te veranderen.

In een eigen praktijk kun je bovendien zelf bepalen op welke manier je cliënten helpt en hoeveel tijd je hiervoor uittrekt, wat mijns inziens kan bijdragen aan de kwaliteit van zorg.

Als diëtist begeleid ik mensen met vele aandoeningen, zoals overgewicht (ook door medische oorzaken), ondergewicht, hart- en vaatziekten, te hoge bloeddruk en te hoog cholesterol, ondervoeding, nierfalen, hartfalen en meer.

In de afgelopen jaren heb ik me verder verdiept en gespecialiseerd middels post-HBO opleidingen in o.a.

  • voeding bij diabetes

  • darmklachten/Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)/FODMaP-dieet

  • overgewicht, obesitas en/of eetbuien (middels ACT)

  • sportvoeding

Naast deze praktijk richt ik mij tevens op het sporten. Zelf ben ik graag in de buitenlucht actief: wielrennen, mountainbiken, wandelen door de bossen of heuvels, op vakantie lekker kanoën, kortom: actief genieten in en van de natuur! Tot eind 2020 heb ik 13 jaar lang les gegeven op een sportschool, m.n. circuittrainingen. Door de voorliefde voor sporten, is de specialisatie in sportvoeding ontstaan.

Nicole Kappert

Ik ben Nicole Kappert, in 1990 geboren en opgegroeid in Zeddam. Wel heb ik een aantal jaren het dorp verlaten om te gaan studeren aan de Hogeschool in Nijmegen om in 2015 mijn opleiding Voeding en Diëtetiek met succes af te ronden.

Na deze opleiding ben ik de Master “Evidence Based Practice in Health Care” gaan volgen, welke ik na 2 jaar heb beëindigd. Ik heb er erg veel geleerd over het opzoeken van juiste wetenschappelijke artikelen en deze te beoordelen op kwaliteit, maar het zelf onderzoeken.. Nee, ik ben toch meer iemand die met mensen werkt.

Na eerst wat praktijk ervaring op te doen als diëtist in het ziekenhuis heb ik in 2018 de stap gewaagd om te beginnen als Zzp-er. Erg spannend maar juist daarom een mooie uitdaging. De beste stap die ik ooit heb gemaakt kan ik nu wel zeggen.

Mijn eerste opdracht kwam van Tjitske, om ondersteuning te bieden bij werkzaamheden in haar praktijk. Dit is uitgegroeid tot drie volle dagen die ik mag vullen bij van Dijk Voedingsadvies. Daarnaast verzorg ik nog voor andere opdrachtgevers geregeld de dieetadvisering.

Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in klinische voeding, waarbij ik veel kennis heb opgedaan over voeding bij verschillende ziektebeelden.

Daarnaast heb ik de verdiepende post-Hbo opleiding voeding bij diabetes gevolgd.

Het werk als diëtist geeft mij veel voldoening. Het is niet enkel de voeding waar je naar kijkt, maar je kijkt naar het gehele plaatje en of het past in de situatie van degene die tegenover jou zit. Ieder persoon is anders en geen enkel dieetadvies is hetzelfde. Dat maakt het werk leuk, afwisselend en uitdagend.

ACT - coaching

Naast diëtist zijn zowel Nicole als Tjitske ook ACT-therapeut en begeleiden wij mensen bij gedragsverandering. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapie en is een vorm van gedragstherapie, waarbij je vaardigheden leert om om te gaan met jouw valkuilen.

Klik hier voor meer informatie over begeleiding middels ACT.

Contact opnemen met Tjitske of Nicole? Klik hier!